Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Afstandhouder voor spackmes

Algemeen

Beschrijving:
Dit hulpmiddel bestaat uit een kort verlengstuk met klem waarin een spackmes kan worden vastgezet. Aan het verlengstuk kan een steel worden bevestigd. Er is een rechte en een kromme variant.

Arboverbetering:
Dit hulpmiddel kan gebruikt worden bij het werken aan een wand of plafond met een spackmes. Door gebruik te maken van de juiste steel is het niet meer nodig te rekken of te bukken, of een ladder of trap te gebruiken.

Introductiejaar:
1992

Fabrikaat:
- afstandhouder voor spackmes: artikelcode 1.016.06 en 1.016.05 (recht)
- verschillende stelen (hout of aluminium)

Leverancier:
Verhoeven Tools BV
Velddriel
Tel: 0418 - 634 600
info@verhoeventoolssafety.nl
www.verhoeventoolssafety.nl

Prijsindicatie:
- afstandhouder: 17,-
- steel: hout 14,-, aluminium 34,-

Technisch

Productomschrijving:
Het hulpmiddel bestaat uit een metalen T-stuk waar het gewenste spackmes met twee bouten en vleugelmoeren aan wordt gemonteerd. Het T-stuk klikt vast op een kort en hol verlengstuk, waarin een steel aangebracht kan worden.

Gebruik:
Het verlengstuk wordt gebruikt bij het werken aan wand of plafond. De bij het verlengstuk te gebruiken steel zal gekozen moeten worden (lengte al dan niet met een kniksysteem uitgerust) op basis van de eisen van het werk. Het spackmes wordt met twee bouten voorzien van vleugelmoeren vastgezet in de klem. De steel wordt vervolgens aan de andere zijde in het verlengstuk geschoven. De steel kan na gebruik weer gelost worden door de knopbediening op het verlengstuk.
Het rechte verlengstuk wordt tevens gebruikt om met een spackmes de vloer te kunnen 'schoonsteken', ofwel gemorst gips/spack te verwijderen.

Specificaties
Afstandhouder
- Materiaal: gelakt staal
- Lengte: 200 mm
Steel
- Materiaal: hout of aluminium  
- Lengte: 150 cm of 170-300 cm

Effecten

Arbo effecten:
Dit hulpmiddel kan gebruikt worden bij het werken aan een wand of plafond met een spackmes. Door gebruik te maken van de juiste steel is het niet meer nodig te rekken of te bukken, of een ladder of trap te gebruiken.

Efficiency effecten:
Er kan sneller gewerkt worden aangezien er niet met een trapje of ladder gewerkt hoeft te worden en/of niet gebukt hoeft te worden bij het bewerken van de wand.

Randvoorwaarden

Technische:
Geen

Organisatorische:
Het hulpmiddel is bedoeld voor het afwerken van kleinere oppervlakten hoog of laag op de wand of plafond aangezien het werken met dit hulpmiddel een grote schouder- en armbelasting oplevert als dit langere tijd achterelkaar wordt gebruikt.


Laatste update informatie: 6 september 2013