Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Bermpaal- en vangrailmaaier

Algemeen

Beschrijving:
Met deze maaimachine kan het gras rond obstakels in wegbermen en onder vangrails gemaaid worden.

Arboverbetering:
De fysieke belasting van de werknemer wordt aanzienlijk verminderd omdat het gras rond bermpalen en onder vangrails niet meer met behulp van een bosmaaier gemaaid hoeft te worden. De maaimachine kan vanaf de bestuurdersplaats van de tractor worden aangestuurd.

Introductiejaar:
2005

Fabrikaat:
Dücker, type LPM

Leverancier:
Kruse
Ootmarsum
Tel: 0541 - 29 17 56
info@kruse.nl
www.kruse.nl

Prijsindicatie:
Euro 19.900,- excl. BTW.

Leveranciers van soortgelijke producten:
Meerman
Vlaardingen
Tel: 010 - 435 06 11
www.meerman.nl

Technisch

Uitvoering:
De maaieenheid bestaat uit een omgekeerd U-frame waar aan elke "poot" een maaikop is bevestigd middels een parallellogram constructie. De maaikoppen zijn bodemvolgend opgehangen. Door eveneens in de parallellogrammen een draaipunt te maken kunnen de maaikoppen ook zijdelings bewegen rond de bermpalen. De maaikoppen zijn voorzien van kunststof maaidraden (welke bevestigd zijn met een gepatenteerde snelsluiting) en van 4 cyclomaaiermessen. Het omgekeerde U-frame is bevestigd aan een hulp frame, dit hulpframe wordt gekoppeld in de 3 punt hefinrichting van een tractor. Er is tevens een hulpframe leverbaar voor front montage aan de tractor. Gecombineerd werken met een berm klepelmaaier is dan mogelijk.

Gebruik:
Deze maaimachine kan gebruikt worden voor het maaien van gras rond bermpalen en onder vangrails. Alle functies van de machine worden electro-hydraulisch bediend vanuit de tractorcabine door middel van joysticks op een paneel. Voor wegtransport is de machine hydraulisch inklapbaar.

Specificaties:
- Afmetingen van de 3 punts bevestiging: 2800 mm breed in transport
  en 4000 mm breed in werkstand
- Afmetingen voor frontmontage: 1800 mm breed in transport
  en 2800 mm breed in werkstand
- Gewicht van 3 punts uitvoering: 1020 kg
- Gewicht van front uitvoering: 650 kg
- Olievoorraad tankinhoud: 120 L
- Werkdruk: 180-210 bar
- Toerental maaikoppen: 2500 T/min
- Type olie pomp GR.3: 8L/min
- Benodigd elektrisch systeem: 12 V
- Vermogen: 10 Amp.
- Materiaal: overwegend metaal, aangevuld met kunststof.

Effecten

Arbo effecten:
Voor het maaien van gras rond bermpalen en onder vangrails hoeft geen gebruik gemaakt te worden van een bosmaaier. De maaimachine kan bestuurd worden vanuit de bestuurdersplaats van de tractor.
Hierdoor is de fysieke belasting van de werknemer aanzienlijk verminderd; de werknemer hoeft niet al lopende een bosmaaimachine mee te dragen en heeft hij minder last van benzinestank, geluidsbelasting en weersinvloeden.

Efficiency effecten:
Het werken met de bermpaal- en vangrailmaaimachine gaat beduidend sneller dan het maaien met behulp van een bosmaaier. De werknemer hoeft zich niet meer lopend voort te bewegen en een groter oppervlak kan tegelijkertijd gemaaid worden.

Randvoorwaarden

Technische:
Voor het gebruik van de bermpaal- en vangrailmaaier is een tractor benodigd met een vermogen van ca. 40 PK. De spoorbreedte van de tractor, buitenwerks, mag maximaal 1,8 m bedragen. De hefinrichting van de tractor dient categorie II te zijn.

Organisatorische:
De werknemer dient te beschikken over enige technische vaardigheid in verband met het dagelijks onderhoud. In het bijgeleverde handboek staan de in acht te nemen waarschuwingen voor de chauffeur. De chauffeur mag nooit uit de tractorcabine stappen als de maaiunit nog in werking is.
De tractor welke voor het maaiwerk wordt gebruikt dient aan de achterzijde voorzien te zijn van de wettelijk verplichte markeringsborden en zwaailichten, zoals voorgeschreven wordt bij gebruik van werkvoertuigen voor wegonderhoud- en bermonderhoud.
Er dient gebruik gemaakt te worden van voorgeschreven werkkleding waaronder een zelfreflectie vest en veiligheidsschoenen.


Laatste update informatie: 4 mei 2009