Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Beveiliging voor dakopeningen

Algemeen

Beschrijving:
De beveiliging voor dakopeningen wordt vrij geplaatst langs de rand van niet-draagkrachtige delen van het dak, zoals lichtkoepels. De beveiliging is uitgevoerd als hekwerk dat bescherming dient tegen vallen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op het dak.

Arboverbetering:
De beveiliging is gemakkelijk te plaatsen en biedt bescherming tegen vallen of opstappen op deze niet-draagkrachtige delen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op het dak.

Introductiejaar:
2006

Fabrikaat:
Type: KeeDome

Leverancier:
De Melker buisconcepten
Veenendaal
Tel: 0318 - 524 800  
h.rouwendal@melker.nl
www.melker.nl

Prijsindicatie:  
Euro 450,- excl. montage, accessoires, RAL-kleur en BTW

Technisch

Uitvoering:
Deze beveiliging  is een vrijstaand systeem opgebouwd uit thermisch verzinkte buizen met vier PVC sokkels waaraan staanders zijn aangebracht die de acht leuningen dragen.

Gebruik:
De sokkels met staanders worden als permanente dakrandbeveiliging tegen de opstaande rand van de te beveiligen lichtkoepel of lichtstraat.

Specificaties:
- Afmetingen: l x b x h 2000 mm x 2000 mm x 1100 mm (uit te breiden tot meerdere secties 
  op maat)
- Totaal gewicht: 130 kg

Effecten

Arbo effecten:
De beveiliging is gemakkelijk te plaatsen en biedt bescherming tegen vallen of opstappen op deze niet-draagkrachtige delen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op het dak.

Efficiency effecten:
Deze beveiliging hoeft niet bevestigd te worden aan het dak waardoor het dak niet wordt beschadigd. De beveiliging is snel te plaatsen. Bij voorkeur niet verplaatsen, maar kiezen als permanente beveiliging rondom lichtkoepels en lichtstraten.

Randvoorwaarden

Technische:
Hellingshoek van het dak mag niet steiler zijn dan 3 graden.

Organisatorische:
Jaarlijks dient de beveiliging inclusief alle onderdelen gecontroleerd te worden op slijtage en beschadiging. De leuning dient te voldoen aan beleidsregel 3.16, aan te tonen met bijvoorbeeld een verklaring/certificaat. De meegeleverde gebruikers-montage handleiding en montage tekeningen dienen strikt opgevolgd te worden. Voor het gebruik en minimaal één keer per jaar is het noodzakelijk de toestand van de KeeDome opstelling te inspecteren en in een logboek vast te leggen. Gebruik afwijkend van de voorschriften van de fabrikant is niet toegestaan.


Laatste update informatie: 13 mei 2009