Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Beveiliging voor looproutes op daken

Algemeen

Beschrijving:
Deze permanente beveiliging kan vrij op het dak geplaatst worden en dient om onderhoudszones binnen twee meter vanaf de dakrand te beveiligen.

Arboverbetering:
Deze permanente beveiliging is gemakkelijk en vrij te plaatsen en biedt voldoende valveiligheid voor onderhoudsmedewerkers wanneer deze werkzaamheden op het dak moeten uitvoeren.

Introductiejaar:
1998

Fabrikaat:
Type: KeeMark

Leverancier:
De Melker Buisconcepten
Veenendaal
Tel: 0318 - 524 800  
h.rouwendal@melker.nl
www.melker.nl

Prijsindicatie: 
Euro 150,- per 3 meter excl. montage, excl. accessoires, excl. RAL-kleur, excl. BTW

Technisch

Uitvoering:
De beveiliging bestaat uit thermisch verzinkte buizen en buiskoppelingen die vrij geplaatst worden op het dak. Er zijn voorgemonteerde staanders die in de gerecycled kunststof of betonnen gewichten worden geplaatst. Tussen de staanders kunnen relingen gemonteerd. Een draaibaar en zelfsluitend toegangshek is een accessoire van deze beveiliging.

Gebruik:
De beveiliging is bedoeld als permanente collectieve beveiliging op daken voor het plegen van onderhoud van het gebouw en de installaties etc. binnen vier meter afstand vanaf de dakrand. Wanneer dichter dan 2 meter vanaf de dakrand werkzaamheden uitgevoerd moeten worden is dakrandbeveiliging door een leuning langs de dakrand nodig.

Specificaties:
- Hoogte staanders: 1100 mm
- Afmetingen contragewicht, kunststof: l x b x h 400 mm x 400 mm x 70 mm
- Afmetingen contragewicht, beton: l x b x h 300 mm x 300 mm x 200 mm
- Staander: 7,8 kg
- Contragewicht: kunststof 11,0 kg; beton 43,0 kg

Effecten

Arbo effecten:
Deze permanente beveiliging is gemakkelijk en vrij te plaatsen en dient voldoende veiligheid voor onderhoudsmedewerkers wanneer deze werkzaamheden vanaf vier meter van de dakrand op het dak moeten uitvoeren.

Efficiency effecten:
De beveiliging hoeft niet bevestigd te worden aan het dak waardoor het dak niet wordt beschadigd. De beveiliging is snel te (her)plaatsen.

Randvoorwaarden

Technische:
De hellingshoek van het dak mag niet steiler zijn dan 3 graden.

Organisatorische:
Wanneer dichter dan 2 meter vanaf de dakrand werkzaamheden uitgevoerd moeten worden is dakrandbeveiliging door een leuning langs de dakrand nodig.


Laatste update informatie: 13 mei 2009