Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Vorkheftruck met draaibare cabine, elektrische

Algemeen

Beschrijving:
De elektrische vorkheftruck met draaibare cabine is speciaal ontworpen voor het vervoer van grote lasten of gestapelde pallets. De 180 graden draaibare cabine is goed te gebruiken is situaties waar het zicht teveel beperkt wordt om veilig vooruit te kunnen rijden.

Arboverbetering:
De cabine kan 180 graden naar rechts en 30 graden naar links worden gedraaid. Doordat de bestuurder na het opnemen van de last met cabine en al in de richting van de "achterkant" van de truck draait, heeft hij ook bij het achteruit rijden volledig zicht. Zo is het mogelijk grote lasten of meerdere pallets op elkaar op te nemen, zonder dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Bovendien hoeft de bestuurder geen gedraaide zitpositie aan te nemen, welke rug- en nekklachten kan veroorzaken.

Introductiejaar:
2006

Fabrikaat:
Jungheinrich AG, type Jungheinrich EFG D30

Leverancier:
Jungheinrich Nederland BV
Alphen aan den Rijn
Tel: 0172 - 44 67 89
info@jungheinrich.nl
www.jungheinrich.nl

Prijsindicatie:
Sterk afhankelijk van de uitvoering (hefmast, cabine etc.) ca. Euro 10.000,- excl. BTW meerkosten ten opzichte van conventionele heftruck.

Technisch

Uitvoering:
Elektrische vierwiel vorkheftruck met een 180 graden draaibare cabine. De besturing is volledig elektronisch geregeld.

Gebruik:
De gewenste hoek van de cabine kan handmatig worden gekozen met een joystick. Daarnaast is het mogelijk om een aantal voorkeursposities in te stellen. De cabine draait dan met een druk op de knop snel naar de gekozen positie. Veiligheidshalve moet bij het draaien van de cabine met de voet een dodemansknop worden ingedrukt.

Specificaties:
- Afmetingen: lengte: 3671 mm (bij 1150 mm vorken), breedte: 1276 mm
- Cabine hoogte: 2560 mm
- Maximale hoogte: afhankelijk van uitvoering hefmast
- Gewicht: 5074 kg (incl. batterij)
- Materiaal: diverse
- Aansluitspanning: 80 V/540 Ah batterij
- Vermogen: hefmotor: 23,5 kW, rijmotor: 14,5 kW
- Snelheid: 19,9 km/u

Effecten

Arbo effecten:
De draaibare cabine maakt achterom kijken overbodig. Bij achteruit rijden hoeven de chauffeurs de nek en rug niet te draaien. Dit verminderd de kans op rug- en nekklachten. Door een verbetering van het zicht wordt de kans op gevaarlijke ongelukken verkleind.

Efficiency effecten:
Er kan meer last tegelijk worden opgenomen, zonder dat daarbij gevaarlijke situaties ontstaan. Hierdoor wordt het aantal ritten verminderd. Tijdens de rit kan men sneller rijden door het betere zicht.

Randvoorwaarden

Technische:
De elektrische vorkheftruck met draaibare cabine vereist geen bijzondere randvoorwaarden ten opzichte van een conventionele elektrische vorkheftruck. Bij hellingen mag de vorkheftruck alleen met de last aan de voorzijde rijden bij het omhoog rijden en alleen met de last aan de achterzijde bij het omlaag rijden. De veiligheidsvoorschriften van de fabrikant dienen strikt opgevolgd te worden.

Organisatorische:
De elektrische vorkheftruck met draaibare cabine vereist geen bijzondere randvoorwaarden ten opzichte van een conventionele elektrische vorkheftruck.


Laatste update informatie: 22 juni 2009