Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Elementenstelrobot

Algemeen

Beschrijving:
Deze hydraulische elementenstelmachine is ontworpen voor het eenvoudig stellen van kalkzandsteenelementen, blokken of andere bouwelementen.

Arboverbetering:
Deze machine vervangt het handmatig tillen en dragen van bouwblokken en elementen. Daarnaast heeft de machine een grote vlucht zodanig dat wanden van een woning met een lengte van maximaal 10 meter vanuit één positie bereikt kunnen worden. Hierdoor hoeft de machine niet vaak te worden verplaatst.

Introductiejaar:
1990

Fabrikaat:
Warry BY.400.P

Leverancier:
Bouwma Bouwmachines B.V
Beverwijk
Tel: 0251 - 229 208  
info@bouwma.nl
www.bouwma.nl

Prijsindicatie:
Bouwma Bouwmachines B.V
Beverwijk
Euro 24.565,- excl. BTW (inclusief radiografische besturing)

Technisch

Uitvoering:
De machine bestaat uit een stalen frame op een onderstel. De machine is voorzien van een hydraulisch systeem voor het heffen en dalen. Door de grote brede luchtbandwielen, speciaal frame, grote draaikrans, dubbele mastcilinders en robuuste mastconstructie kunnen de elementen slingerloos en zonder schokbewegingen gesteld worden. De vloerbelasting is zeer laag. Er zijn twee soorten bedieningen leverbaar: pilot afstandbesturing aan kabel of radiografische pilotbesturing. In de bovenbouw van de machine zitten geen elektrische componenten, alle bewegingen worden hydraulisch bestuurd vanuit de onderwagen.

Gebruik:
Met de machine worden kalkzandsteenelementen of -blokken eenvoudig en zonder te tillen of dragen geplaatst. Alle functies, zoals heffen, dalen, op- en aftoppen, parallel bewegen, zwenken en rijden worden geheel proportioneel bediend.

Specificaties:
- Max. hefcapaciteit: 400 kg
- Hoogte uitgeschoven giek: 8,1 m
- Vlucht maximaal: 5,6 m
- Hijs- en daalsnelheid: 0-22 m/min
- Rijsnelheid: 0-15 m.min
- Eigen gewicht machine: 1095 kg
- Afneembare ballast: 800 kg
- Lengte x breedte: 2,48 x 1,9 m
- Wielbasis: 1850 mm
- Aansluitspanning: 380 V, 3 ph, 50 Hz
- Aandrijfmotor: 2200 W, 1400 t/m

Effecten

Arbo effecten:
Door het gebruik van de elementenstelrobot kunnen zware kalkzandsteenblokken of -elementen zonder lichamelijke inspanning gesteld worden. Door de grote vlucht van de machine hoeft deze ook niet vaak te worden verplaatst.

Efficiency effecten:
Door de grote vlucht van de machine hoeft deze ook niet vaak te worden verplaatst.

Randvoorwaarden

Technische:
Krachtstroomaansluiting moet voorhanden zijn.

Organisatorische:
Dragen van een helm binnen het zwenkbereik van de blokkensteller en het gebruik van veiligheidsschoenen is verplicht. In verband met de borging van de veiligheid wordt werken met een draadloze afstandbediening afgeraden. Bediener moet voortdurend zicht hebben op de last en de machine.

Laatste update informatie: 2 juni 2009