Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Gipsplatenlift, plafondmontage

Algemeen

Beschrijving:
De gipsplatenlift wordt gebruikt voor het omhoog brengen en in de juiste positie brengen van te monteren gipsplaten. De lift is geschikt voor montage aan plafonds.

Arboverbetering:
Door het gebruik van de gipsplatenlift kunnen gipsplaten tijdens de montage met geringe fysieke kracht in de juiste positie gebracht worden en op de juiste hoogte gehouden worden.

Introductiejaar:
2006

Fabrikaat:
Platenlift model combi

Leverancier:
Little Jumbo Klimmaterieel bv
Zevenaar
Tel: 0316 - 52 50 09
verkoop@littlejumbo.nl
www.littlejumbo.nl

Prijsindicatie:
Koop:
Euro 799,- excl. BTW

Technisch

Uitvoering:
De gipsplatenlift bestaat uit een verrijdbaar onderstel op drie wielen, een oplegconstructie om de plaat op te leggen, een lier en een hefmast en een draaibare kop. De lier bevindt zich 60 cm voor de mast zodat degene die de lier bedient, goed zicht op de positionering van de plaat heeft. De lift is voorzien van een 360 graden zwenkbare kop en een valbeveiliging d.m.v. een tweede staalkabel.

Gebruik:
De plaat wordt op de oplegconstructie geplaatst waarna de oplegconstructie op de juiste hoogte wordt gebracht door aan de lier te draaien. Door aan de oplegconstructie te draaien wordt de plaat op de gewenste stand en hoogte gebracht. Vervolgens kan de plaat gemonteerd worden.
De platenlift kan eenvoudig gedemonteerd worden voor transport.

Specificaties:
- Basis met 3 wielen, doorsnede 160 mm
- Afmetingen: L x Bx H: 1090 x 1090 x 1170 mm
- Hefhoogte verticaal (bij platen van 3 m): max. 5,4 m
- Hefhoogte horizontaal: max. 4 m
- Maximale belasting: 80 kg
- Gewicht: 46 kg
- Materiaal: overwegend metaal

Effecten

Arbo effecten:
Door het gebruik van de gipsplatenlift hoeven gipsplaten niet meer met de hand getild en omhoog gehouden te worden tijdens montage, maar kunnen ze met geringe fysieke kracht in de juiste positie gebracht worden. Door het verrijdbaar onderstel is het mogelijk de gipsplatenlift met geringe fysieke kracht te verplaatsen.

Efficiency effecten:
Voorheen waren twee of drie werknemers benodigd om platen in de juiste positie te brengen en vast te schroeven. Met gebruik van de platenlift kan één werknemer de montage van plafondplaten uitvoeren.

Randvoorwaarden

Technische:
De ondergrond moet hard en redelijk vlak zijn.

Organisatorische:
Geen specifieke voorwaarden.


Laatste update informatie: 17 februari 2012