Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Glaswagen, eenwielige

Algemeen

Beschrijving:
Kleine, éénwielige wagen met luchtband speciaal geschikt voor ongelijk terrein, waarbij de glasplaat met een zuignap vastgezet wordt.

Arboverbetering:
Vermindering van de fysieke belasting door het gebruik van een wagen in plaats van het handmatig tillen en dragen van de glasplaat op de bouwplaats

Introductiejaar:
1999

Fabrikaat:
GL 320 Brintey/ Glasdraagverlichter

Leverancier:
Muyen BV
Tiel
Tel: 0344 - 62 37 77
info@muyen.com
www.muyen.com
www.tilhulpmiddel.nl

Prijsindicatie:
Euro 340,- excl. BTW

Technisch

Productomschrijving:
Deze wagen bestaat uit een draagframe waarop de glasplaat geplaatst wordt, een zuignap om de glasplaat op de wagen vast te zetten en één wiel. Verder is de wagen uitgerust met een steunpoot ten behoeve van het laden en lossen van de wagen. De wagen kan gemakkelijk worden meegenomen in de glasauto.

Gebruik:
De wagen wordt opgesteld met de steunpoot, zodat de glasplaat op de wagen kan worden geplaatst. Vervolgens wordt de glasplaat met de zuignap vastgezet. Daarna kan de wagen met twee personen naar de plaats van bestemming gereden worden. De wagen heeft een centraal geplaatst wiel, waardoor bediening en wendbaarheid worden vergemakkelijkt, zodat de wagen geschikt te voor transport van de glasplaat op ongelijk terrein. De wagen is geschikt voor korte, maar vooral ook lange afstanden op de bouwplaats.

Specificaties:
- Draagvermogen: 200 kg
- Hoofdafmetingen: l x b x h = 500 x 20 x 900 mm
- Eigen gewicht: 10 kg

Materiaalsoort:
diverse, voornamelijk staal

Effecten

Arbo effecten:
Vermindering van de fysieke belasting door het gebruik van een wagen in plaats van het handmatig tillen en dragen van de glasplaat op de bouwplaats

Efficiency effecten:
Gebruik van de glaswagen kan resulteren in minder schade aan de (glas)platen ten gevolge van transport, vergeleken met handmatig transport.

Randvoorwaarden

Technische:
Geen

Organisatorische:
- Gezien de omvang van de last dient het tillen van de glaswagen met twee personen te gebeuren.
- Gebruik van veiligheidschoeisel en handschoenen is verplicht tijdens werkzaamheden met glas.


Laatste update informatie: 3 september 2010