Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Glaszuiger, handmatig

Algemeen

Beschrijving:
Een glaszuiger is een hulpmiddel om glas en beglaasde kozijnen gemakkelijker handmatig te tillen en te plaatsen met behulp van een handvat aan een (pomp)zuiger.

Arboverbetering:
Vermindering van de fysieke belasting doordat het glas of het kozijn dichtbij het lichaam en tussen heup- en schouderhoogte gedragen kan worden met een goede grip. Daarnaast wordt de veiligheid verbeterd, omdat het glas niet bij de randen vastgepakt hoeft te worden. Glas en kozijnen kunnen door de betere grip ook gemakkelijker geplaatst worden.

Introductiejaar:
Onbekend

Fabrikaat:
Power-Grip

Leverancier:
Pieterman Glastechniek Vlaardingen bv,
Tel: 010 - 435 80 22
j.vlasblom@pgv-nl.com

Prijsindicatie:
Metalen handgreep: Euro 115,- excl. BTW, kunststof handgreep  Euro 79,- excl. BTW  (35% korting bij aanschaf door glas-/schildersbedrijf)

Leveranciers van soortgelijke producten:

Belned b.v.
Raamsdonksveer
Tel: 0162 - 576 576
info@belned.nl
www.belned.nl

Combifit
Velddriel
Tel: 0418 - 63 89 80
www.combifit.nl

Technisch

Productomschrijving:
De glaszuiger bestaat uit een handvat dat bevestigd is aan een zuiger. De zuigplaat hecht zich door een vacuüm vast aan de glasplaat en wordt bediend door een handpompsysteem.

Gebruik:
De zuiger wordt gebruikt in de glashal en op de werkplek in de bouw.

Specificaties:
Specificaties verschilt per zuiger. Woods Powr-Grip: diameter 204 mm, draagcapaciteit: 57 kg. per cup

Effecten

Arbo effecten:
Er kan rechtop gelopen worden met de last en de last kan dichter bij het lichaam gehouden worden. Aanbevolen wordt om tweehandig te tillen en dragen, met in iedere hand een glaszuiger. Indien overgegaan wordt op éénhandig gebruik dient het te hanteren gewicht van de glasplaat aanzienlijk kleiner te zijn. Het snijgevaar bij hanteren van glas door het niet meer aan de randen gepakt hoeft te worden, is verminderd.

Efficiency effecten:
Met de glaszuiger kan een ruit gemakkelijker vastgepakt worden. Dit bevordert de snelheid waarmee gewerkt kan worden. Tevens is er minder risico op het laten vallen van de glasplaat.

Randvoorwaarden

Technische:
Zuigplaat moet altijd schoon opgeborgen worden. Rekening dient te worden gehouden met de draagcapaciteit van de zuiger.

Organisatorische:
Er moeten voldoende goed werkende zuigers aanwezig zijn. Deze moeten regelmatig gekeurd en onderhouden worden.
Het maximaal te hanteren gewicht dat tweehandig getild mag worden met een handzuiger door één persoon is 25 kg, door twee personen is dit 50 kg. Indien éénhandig getild wordt is het aanbevolen te hanteren gewicht 7,5 kg. Bij transport van lasten boven 25 kg met één persoon en boven 50 kg met twee personen is inzet van een mechanisch hulpmiddel noodzakelijk.
Voorschriften van de fabrikant bijgevoegd bij de glaszuiger dienen gevolgd te worden. Gebruik van handschoenen bij het glaszetten is aan te bevelen.

Laatste update informatie: 4 mei 2009