Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Hefwagen

Algemeen

Beschrijving:
De hefwagen (stapelaar) kan gebruikt worden om zware lasten te heffen, te verplaatsen en neer te zetten op de juiste hoogte.

Arboverbetering:
Het gebruik van de hefwagen maakt het mogelijk dat de werknemer met geringe fysieke kracht lasten kan heffen, verplaatsen en neerzetten.

Introductiejaar:
1965

Fabrikaat:
Logiflex-ELF

Leverancier:
Manutan
Den Dolder
Tel: 030 - 229 61 11
info@manutan.nl
www.manutan.nl

Prijsindicatie:
Standaardmodellen vanaf Euro 3.099,- excl. BTW

Leveranciers van soortgelijke producten:
TAWI B.V.
Helmond
Tel: 0492 - 52 37 05
www.tawi.nl

BT Nederland
Ede 
Tel: 0318 - 66 05 00
www.bt-nederland.com

Technisch

Uitvoering:
Het apparaat staat op 4 robuuste wielen, waardoor het eenvoudig met menskracht te verrijden is. Vooraan de stapelaar bevinden zich 2 hefvorken met behulp waarvan een pallet op de hefwagen geplaatst kan worden. Voor de voeding van de elektromotor is een accu op de stapelaar geplaatst. Er bestaat ook nog een elektrisch aangedreven uitvoering van deze hefwagen.

Gebruik:
De vorken van de hefwagen worden onder een pallet geschoven en met een drukknop wordt de elektromotor van de hydraulische pomp gestart, waarna de last geheven wordt. Door het loslaten van de drukknop stopt de motor direct. Met de hydraulische pomp wordt de last getild tot de gewenste hoogte, met een handbediende kraan wordt de last naar beneden gelaten.

Specificaties:
- Hoofdafmetingen (l x b x h): 1630 x 560 x 1930 mm
- Gewicht: 220 kg
- Hefvermogen: tot 1000 kg.
- Hefhoogte: 1200 mm.
- Afmeting vorken: 1150 x 163 mm.
- Materiaal: overwegend metaal.

Effecten

Arbo effecten:
Met het gebruik van de hefwagen hoeft de werknemer zware lasten niet meer handmatig te tillen en te verplaatsten. De hefwagen met last is licht met de hand voort te bewegen. Het gebruik van de hefwagen maakt het mogelijk met geringe fysieke kracht lasten op te tillen, te verplaatsen en vervolgens neer te zetten op de juiste hoogte.

Efficiency effecten:
Het is mogelijk met behulp van de hefwagen een grote hoeveelheid lading tegelijkertijd te transporteren waardoor veel tijd bespaard kan worden.

Randvoorwaarden

Technische:
Geen.

Organisatorische:
De ondergrond waarop de hefwagen gebruikt wordt dient redelijk glad en vlak te zijn (geen hellingen!). Hoewel de hefwagen een kleine draaicirkel heeft dient er voldoende ruimte te zijn om de hefwagen met lading te kunnen manoeuvreren. Verder moet de accu op de hefwagen regelmatig opgeladen worden. Op het apparaat staat vermeld wat het maximale hefvermogen is, waarmee rekening gehouden dient te worden. Tevens staat vermeld dat alleen met het apparaat duwend gereden mag worden als de last laag staat.


Laatste update informatie: 19 mei 2009