Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Kiepsysteem kruiwagen

Algemeen

Beschrijving:
Het kiepsysteem is een mobiel systeem, ontworpen om een volle kruiwagen op te tillen en om te kiepen zodat de inhoud uit de kruiwagenkuip glijdt. Daarna wordt de lege kruiwagen weer teruggeplaatst naar de horizontale stand.

Arboverbetering:
De met grond of stenen gevulde kruiwagen hoeft niet meer handmatig omhoog geduwd te worden om de kruiwagen leeg te kiepen. Ook hoeft de kruiwagen niet meer handmatig een helling op geduwd te worden om op de plaats (bijvoorbeeld een laadbak of container) te bereiken waar de kruiwagen omgekiept kan worden.

Introductiejaar:
2007

Fabrikaat:
Easy-kyp

Leverancier:
Easy-kyp
Veenwoude
Tel: 06 - 40 51 51 51
info@easy-kyp.nl
www.easy-kyp.nl

Prijsindicatie: 
Euro 2495,-  excl. BTW

Technisch

Uitvoering:
Het hulpmiddel bestaat uit een frame met gasveren, wielen en een glijgoot. Het systeem is verrijdbaar en instelbaar op de gewenste hoogte. Het hulpmiddel is inklapbaar voor transport. Het kiepsysteem werd geheel mechanisch met behulp van de gasveren.

Gebruik:
Het kiepsysteem wordt op de gewenste plaats geïnstalleerd aan de container of laadbak. Vervolgens wordt een volle kruiwagen in het systeem gereden totdat de kruiwagen een veiligheidsschakelaar indrukt. Als dit gebeurt is kan het systeem in werking gesteld worden en wordt de kruiwagen met hulp van het systeem omhoog gebracht, omgekiept en weer in de oorspronkelijke stand terug geplaatst.

Specificaties:
- Afmetingen: h x b 1200 x 630 mm
- Gewicht: 40 kg
- Materiaal: staal

Effecten

Arbo effecten:
Vermindering lichamelijke belasting door eliminatie van handmatig duwen en heffen van de kruiwagen voor het legen. Ook komt nu voor dat kruiwagen leeggeschept worden. Dit kan ook vervallen door gebruik te maken van het kiepsysteem.

Efficiency effecten:
Het leegkiepen van de kruiwagen gebeurt met minder morsen. Het leegkiepen kan door één werknemer gebeuren, terwijl bij het handmatig legen vaak twee werknemers nodig zijn om de kruiwagen de helling op te duwen en om te kiepen.

Randvoorwaarden

Technische:
Gebruikers van de kruiwagen dienen werkhandschoenen en veiligheidsschoenen te dragen. Het systeem moet bevestigd worden aan een laadbak of container.
Op kiepsysteem moet een pictogram met waarschuwing tegen gevaren worden opgenomen.

Organisatorische:
Het kiepsysteem mag alleen bevestigd worden aan een voldoende stevige constructie.


Laatste update informatie: 2 september 2009