Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Ladderuitstap

Algemeen

Beschrijving:
De ladderuitstap is een hulpmiddel om op een veilige manier vanaf een ladder een plat of hellend dak te bereiken. De ladderuitstap valt ook in te passen in een dakrandbeveiliging en kan met een accessoire geborgd worden. De ladderuitstap is ontwikkeld in samenwerking met de Arbeidsinspectie, Volandis en de dakenbranche.

Arboverbetering:
Met de ladderuitstap kan men op veilige manier, zonder zijwaartse beweging, met behulp van een ladder een plat of hellend dak betreden en weer verlaten.

Introductiejaar:
2009

Fabrikaat:
Altrex type 228010 met ladderborger type 228011

Leverancier:
Altrex BV
Zwolle
Tel: 038 - 455 77 33
info@altrex.com
www.altrex.com


Prijsindicatie:  
Koop:
Ladderuitstap: Euro 155,- excl. BTW
Ladderborger: Euro 180,- excl. BTW

Technisch

Uitvoering:
De ladderuitstap bestaat uit een aluminium buisconstructie die te bevestigen is op alle professionele ladders van Altrex. De ladderuitstap wordt aan de ladderpunt bevestigd, aan de twee bovenste sporten van de ladder. De opstaande buizen geven steun bij het op- en afstappen van het dak. Met de ladderborger kan de ladder samen met de ladderuitstap geborgd worden aan de dakrand.

Gebruik:
Bij toepassing van de ladderuitstap kan de gebruiker zich vasthouden aan de verticale buizen van de ladderuitstap bij het op- en afstappen op en vanaf de ladder. De gebruiker hoeft niet zijwaarts te draaien bij het op- en afstappen. De ladderuitstap mag alleen gebruikt worden in combinatie met een Altrex ladder. De ladderuitstap is tevens te gebruiken in combinatie met een (Altrex) dakrandbeveiliging, waarin de ladderuitstap ingepast kan worden. De ladderuitstap is te gebruiken op alle soorten daken, zowel plat als hellend.

Specificaties:
Lengte: 1450 mm
Breedte: afhankelijk van de ladder waarop de ladderuitstap wordt geplaatst.
Gewicht: ongeveer 6 kg.

Effecten

Arbo effecten:
Met de ladderuitstap kan men zich op een veilige manier, zonder zijwaarts draaiende beweging, vanaf een ladder naar een plat of hellend dak en omgekeerd begeven.

Efficiency effecten:
Het op- en afstappen van de ladder kan veiliger en daardoor sneller verlopen.

Randvoorwaarden

Technische:
De ladderuitstap  mag alleen gebruikt worden in combinatie met de Altrex Professional of Heavy Duty ladders.
Indien de ladderuitstap gebruikt wordt in combinatie met een dakrandbeveiliging kan dit alleen met de Altrex dakrandbeveiliging.

Organisatorische:
De gebruikershandleiding van de fabrikant dient strikt nageleefd te worden.
De ladderuitstap mag alleen in combinatie met een professionele ladder van het merk Altrex gebruikt worden.


Laatste update informatie: 5 mei 2010