Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Lak-verfmengtafel

Algemeen

Beschrijving:
Werktafel met afzuiging voor het zonder blootstelling aan schadelijke stoffen gebruiksklaar maken (mengen) van lak en verf.

Arboverbetering:
Terugdringing van de blootstelling aan oplosmiddeldampen voorkomt het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen zoveel mogelijk.

Introductiejaar:
1996

Leverancier:
Rowit Spuitcabines Kampen Holland BV
Tel: 038 - 331 56 48
info@rowit.nl
www.rowit.nl

Prijsindicatie:
vanaf Euro 2150,- excl. BTW

Technisch

Productomschrijving:
De lak-verfmengtafels bestaan uit een vaste tafel met rvs-werkblad en een omkasting van gegalvaniseerd staal. Daarin is een onderkast met een legbord aanwezig. Aan de achterkant van het werkblad bevindt zich de afzuigwand die de vrijkomende oplosmiddelendampen wegzuigt. De ventilator is voorzien van een aan/uit-schakelaar met een controlelamp. De afzuigwand bevat drie afzuigroosters. Met de afzuigwand wordt kanaalwerk geleverd, inclusief een vlakke plakplaat en regenkap met regenrand. Een ergonomisch schuin legbord is leverbaar.

Gebruik:
De mengtafel moet gebruikt worden bij het verdunnen van verf, mengen van verf en andere werkzaamheden met verf, oplosmiddelen of harders, waarbij de medewerkers de kans lopen om blootgesteld te worden aan chemicaliën of oplosmiddelen.

Specificaties:
- Standaard voorzien van één kanaalventilator met een capaciteit van 900 m3/h
- Eventueel kan een hogere afzuigcapaciteit worden geleverd (bijvoorbeeld 2 x 900 m3/h)
- Het oppervlak van de afzuigwand is 0,3 m2
- Maten van het kanaalwerk: 200 en 300 mm
- Hoofdafmetingen: 1.880 x 680 x 1.400 mm

 

Effecten

Arbo effecten:
Het werken met de mengtafel vermindert de blootstelling aan schadelijke vluchtige dampen voor de medewerker. Tevens wordt de verspreiding van de dampen in de ruimte beperkt, waardoor ook het aantal blootgestelde medewerkers wordt teruggebracht.

Randvoorwaarden

Technische:
Bij het gebruik van de mengtafel moet er in de ruimte een afvoerkanaal naar buiten aanwezig zijn of worden gemaakt.

Organisatorische:
Er moet een periodieke controle zijn op de afzuigende werking. De medewerker moet met het gezicht naar de wand werken. Plaatsing in een aparte verf-aanmaakruimte is aan te bevelen.

 

Laatste update informatie: 6 mei 2009