Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Snijapparaat voor gipsplaten

Algemeen

Beschrijving:
Met dit snijapparaat kunnen gipskartonplaten op een eenvoudige en snelle wijze gesneden worden. Dit snijapparaat behoort bij de nieuwe werkmethode (M5) om gipsplaten gemakkelijker te verwerken.

Arboverbetering:
De M5 werkmethode (snijapparaat en verticaal verwerken gipsplaten) die bij het gebruik van dit snijapparaat behoort, maakt het mogelijk in minder belastende werkhoudingen en met minder inspanning de gipsplaat te snijden en verwerken.

Introductiejaar:
2007

Fabrikaat:
Plastermaster 300

Leverancier:
Ideesystemen
Lelystad
Tel: 0320 - 221 115
info@ideesystemen.com
www.ideesystemen.com

Prijsindicatie:  
Euro 99,- excl. BTW

Technisch

Uitvoering:
Het snijapparaat bestaat uit twee snijarmen met twee roterende snijmesjes en rollende dwarsgeleiding, waarmee gipskartonplaten snel een eenvoudig gesneden kunnen worden.

Gebruik:
Met dit snijapparaat kunnen gipskartonplaten met één beweging gesneden worden in zowel de lengte als breedte door de snijder over de snijlijn van de gipsplaat te trekken. De plaat kan zowel horizontaal liggen als verticaal staan tijdens het snijden. Het verdient aanbeveling om de platen verticaal te plaatsen, bijvoorbeeld in een platenbok (Plastermaster 1200) vanwege de rechtopstaande werkhouding die dan aangenomen kan worden.

Specificaties:
Afmetingen: lengte x breedte x hoogte: 500 x 40 x 80 mm
Materiaal: aluminium en kunststof
Afmetingen te snijden stroken: 10 tot 300 mm

Effecten

Arbo effecten:
De M5 methode (snijapparaat en verticaal verwerken van de gipsplaten) is volgens ergonomisch onderzoek tot 65% minder belastend dan de traditionele manier van het verwerken van gipsplaten.

Efficiency effecten:
Verhoging van de werksnelheid van het snijden en met de M5 methode van het verwerken van gipsplaten.

Randvoorwaarden

Technische:
Geen

Organisatorische:
Het snijapparaat heeft het meeste gunstige effect op de fysieke belasting wanneer het in combinatie met de M5 verwerkingsmethode (verticaal aanleveren, opslaan en verwerken van de gipsplaat) wordt gebruikt. Gipsplaten moeten binnen een gebouw verwerkt worden. Er is een egale vloer nodig voor het transport en verwerking.


Laatste update informatie: 6 juni 2014