Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Stenenlegger

Algemeen

Beschrijving:
De stenenlegger is een zelfrijdende machine waarmee zowel herbestrating als nieuwe bestrating mechanisch kan worden uitgevoerd.

Arboverbetering:
Vermindering van de lichamelijke belasting van de stratenmakers. Het bukken tijdens het werk is minimaal, het werk wordt in hoofdzaak rechtopstaand uit gevoerd. De stenen worden mechanisch geopperd bij het laden van de stenenlegger.

Introductiejaar:
2009

Fabrikaat:
IGMS

Leverancier:
IGMS groep BV
Meerkerk
Tel.: 0183 - 35 33 10
www.igms.nl
info@igms.nl

Prijs:
Euro 100.000,- excl. BTW

Technisch

Productomschrijving:
De stenenlegger is een zelfrijdende machine voorzien een vacuŁmsysteem, een legarm waaraan diverse aanzuigplaten kunnen worden bevestigd voor het leggen van alle voorkomende bestratings materialen.
De machine is voorzien van een laadgedeelte, twee lopende banden, twee horizontale gedeelten voor het in verband schuiven van de stenen en een giek waaraan een hydrauliek- cilinder met een vacuŁm aanzuigplaat is verbonden. De stenenlegger kan achter elke daarvoor geschikte auto vervoerd worden.
De stenenlegger lijkt op de multistrater , maar bij de stenenlegger worden de straatstenen handmatig in het gewenste verband gelegd, terwijl dit bij de multistrater wordt uigevoerd door een robotarm.

Gebruik:
De stenenlegger is geschikt voor alle soorten straatwerk en alle soorten verbanden, en van elk bestratingmateriaal, zowel nieuw straatwerk, herbestratingen, tegelwerk, het stellen van betonbanden en het stellen van gootelementen. De stenenlegger kan ook worden ingezet bij smalle straten en kleine bestratingsprojecten.
Nadat machinaal de stenen in de stenenlegger zijn gedeponeerd, komen deze via de lopende band in de stenenlegger aan op een horizontaal platform waar de stenen met de hand in verband worden geschoven.
Klik hier voor een video van de stenenlegger

Specificaties:
- Gewicht: 3500 kg
- Afmetingen: L x B: 415 x 200 cm (excl. trekboom)
- Hoogte hefarm: Hefhoogte vanaf straat 90 cm
- Doorrijhoogte : 265 cm                          
- Capaciteit: 40 m2 straatwerk per uur en wordt bestuurd door 2 of 3 personen.

Effecten

Arbo-effecten:
Vermindering van de lichamelijke belasting van de stratenmakers. Het bukken tijdens het werk is minimaal, het werk wordt in hoofdzaak rechtopstaand uitgevoerd. De stenen worden mechanisch geopperd bij het laden van de stenenlegger.

Efficiency effecten:
Is praktisch inzetbaar voor alle soorten bestratingswerkzaamheden en kantopsluitingen. Het werk verloopt daardoor sneller met minder mensen.

Randvoorwaarden

Technische:
Er is een shovel of kraan nodig voor het mechanisch laden van de stenen in de stenenlegger. Voor het vervoer van de stenenlegger is een transportauto als trekker nodig.

Organisatorische:
De werknemers moeten gebruik maken van handschoenen,  veiligheidsschoenen en gehoorbeschermers bij het werken aan en met de stenenlegger.


Laatste update informatie: 28 januari 2010