Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Tegelsnijplank in draagkoffer

Algemeen

Beschrijving:
Hoogwaardige roestvrijstalen snijplank voor tegels in draagkoffer.

Arboverbetering:
Hoog op te stellen tegelsnijplank waardoor er met minder bukken gewerkt kan worden. Door vorm en verpakking beter en veiliger te vervoeren tegelsnijplank.

Introductiejaar:
2003

Fabrikaat:
Rodia 50 / Rodia 75

Leverancier:
Rodiam BV
Zevenbergen
Tel: 0168 - 33 13 20
info@baumas.de
www.baumas.de

Prijsindicatie:
type R 50: Euro 226,- excl BTW excl. accessoires
type R 75: Euro 294,- excl. BTW excl. Accessoires

Leveranciers van soortgelijke producten:
Hofman Bouwleverancier BV
Maasdijk
Tel: 0174 - 52 40 50
www.bouwleverancier.nl

Technisch

Productomschrijving:
De typen R 50 en R 75 zijn de meest gevraagde en meest algemeen toepasbare uit een reeks van beschikbare typen voor meer of minder gespecialiseerd werk. Het snijden geschiedt met behulp van een snijrol. De snijrol is gevat in een houder, voorzien van steel en handvat, die met behulp van een parallelgeleider over de tegel wordt bewogen. In de houder bevindt zich verder een breekpen waarmee de tegel wordt gebroken, na het uitvoeren van de snijbeweging.
Bijzonder is dat voor de tegelplank een goede draagkoffer beschikbaar is, waarin ook 2 steunen opgenomen zijn. Met de steunen kan een werktafel voor het snijden gecreŽerd worden. Met de koffer wordt aan een belangrijk bezwaar van het gebruik van tegelplanken tegemoetgekomen, namelijk het belastende vervoer naar de werkplek, vanwege de combinatie van gewicht en slechte handelbaarheid. In de koffer zijn standaard twee snijwieltjes: een voor normale wand- en vloertegels (6 en 10 mm dik) en een voor het iets zwaardere werk. Voor nog zwaardere tegels moet een ander type snijplank worden toegepast of worden gezaagd.

Gebruik:
De snijplank is een alternatief voor de nog veel gebruikte en aanzienlijk lichtere snijbeugel.
Bij de snijbeugel wordt de beugel met de ene hand afgesteund op de vloer vastgehouden en wordt de tegel met de andere hand tussen snijwiel en steunrol doorgeduwd. Vervolgens wordt de tegel met twee handen over de knie gebroken.
Bij de op de steunen opgestelde snijplank liggen apparaat en tegel stil. Met de ene hand wordt de tegel in positie gehouden en met de andere hand wordt de snij- en breekbeweging uitgevoerd. De snijplank is er op ingericht dat de tegel ook eenvoudig onder een hoek kan worden gesneden. Dit hoeft niet meer met de hand te gebeuren zoals bij de snijbeugel (inkrassen met kraspen en handmatig breken).

Specificaties:
Type R 50
- Maximale snijlengte: 50 cm
- Max. tegelmaat bij diagonale snedes: 35 x 35 cm
- Breekkracht: 1000 kg
- Gewicht: 8,5 kg

 Type R 75
- Maximale snijlengte: 75 cm
- Max. tegelmaat bij diagonale snedes: 53 x 53 cm
- Breekkracht: 1000 kg
- Gewicht: 13,5 kg

Effecten

Arbo effecten:
Het snijden van tegels met behulp van de snijplank reduceert het risico van verwonding van de handen in vergelijking met het snijden met de snijbeugel en voorkomt pijnlijke knieŽn als gevolg van het over de knie breken van de tegels.
De lichamelijke belasting en het verhoogde risico voor stoten en struikelen tijdens het transport, worden sterk gereduceerd.  Door gebruik te maken van de productsteunen ontstaat een hoge werktafel waaraan de tegelzetter zonder bukken kan werken.

Efficiency effecten:
Gebruikers oordelen dat vooral bij meer afwijkend snijwerk zoals diagonaal snijden de tegelplank in het voordeel is, zowel uit het oogpunt van snelheid als kwaliteit.

Randvoorwaarden

Technische:
Geen bijzondere randvoorwaarden binnen het aangegeven toepassingsgebied.

Organisatorische:
Geen


Laatste update informatie: 29 mei 2009