Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Verticale opsluitbank met hefsteiger

Algemeen

Beschrijving:
Verticaal opgestelde wand (ruimtebesparing) voor het persen van de verbindingen (opsluiten) van werkstukken zoals ramen, deuren en kozijnen. Met een hefsteiger kan de medewerker elke plaats van de wand bereiken.

Arboverbetering:
Bij de horizontale opsluitbank of de verticale opsluitbank met ladder werkt de medewerker vaak met een gebogen en gedraaide rug. Met behulp van het werkbordes kan de medewerker de rug recht houden en kan met minder rugbelasting gewerkt worden.

Introductiejaar:
2001

Fabrikaat:
Duin verticale opsluitbank met hefsteiger (in verschillende maten leverbaar).

Fabrikant:
Duin Machines BV
Wormerveer
Tel: 075 - 628 30 63
phduin@duinmachines.nl
www.duinmachines.nl

Prijsindicatie:
Vanaf ongeveer Euro 9325,-

Technisch

Productomschrijving:
De opsluitbank bestaat uit een metalen blad verkrijgbaar in verschillende afmetingen dat iets achterover helt. Aan de onderzijde en aan de zijkant bevinden zich over de gehele lengte twee uitstekende aanslagbalken waartegen het werkstuk geklemd wordt. Het blad is over het gehele oppervlakte voorzien van gaten waarin verschillende hydraulische cilinders en verstelbare aanslagen geplaatst kunnen worden. Nadat de cilinders in de gaten geplaatst zijn, worden ze hydraulisch geklemd tegen het werkstuk. Achter de wand bevindt zich de hydraulische pompunit die de cilinders aandrijft. Een bedieningkastje (voor de cilinders en voor de hefsteiger) is verplaatsbaar en door de medewerker vast te houden (op de foto staat de medewerker nog met twee kastjes, maar deze zijn door Duin geïntegreerd in één kastje). In de rechter aansluitbalk bevindt zich een regel- en controlekastje (met o.a. manometer en drukregelventiel). Indien de cilinder in het werkstuk geplaatst moet worden, is het handig de slang van de cilinder onder het werkstuk door te laten lopen. Hiervoor worden standaard onderleggers bijgeleverd.

Uitvoering:
Het werkbordes heeft een lage opstap en is beveiligd met een hekwerk dat automatisch opklapt als het werkbordes omhoog gaat.

Gebruik:
Het werkstuk wordt tegen de aanslagbalken geplaatst, waarna de medewerker vanaf het werkbordes de cilinders in de gaten naast het werkstuk plaatst. Met behulp van het bedieningkastje worden de cilinders hydraulisch tegen het werkstuk aangeperst. Hierbij zijn de verticale en horizontale cilinders apart te bedienen. Handmatig kunnen nog fijn-nastelbare aanslagen tegen het werkstuk geplaatst en ingesteld worden.

Specificaties:
- Netto opsluitmaat verschillende uitvoeringen: 2500 mm x 1000 mm tot 6000 mm x 4000 mm (andere maten op aanvraag)
- Cilinderdrukkracht: max. ca. 2500 kg
- Drukvlak cilinders en handmatige aanslagen: 70 X 140 mm

Effecten

Arbo effecten:
Lagere fysieke belasting door het werken met rechte rug. Werken op de hefsteiger minimaliseert ook de kans op vallen die bij werken op een trap wel reëel aanwezig is.

Efficiency effecten:
Met de ladder moet de medewerker steeds omhoog en oplaag stappen op de trap en deze verplaatsen. Met de hefsteiger kan men zich sneller verplaatsen en zo kan er sneller gewerkt worden. 

Randvoorwaarden

Technische:
Het hulpmiddel wordt geoptimaliseerd betreffende de veiligheid door het werkbordes aan alle zijden te voorzien van een kantplank/schoprand en een leuning.

Organisatorische:
Geen


Laatste update informatie: 11 mei 2009